Proces schilderen

Portret

Bij het portretteren wil ik intens betrokken raken bij de persoon die ik schilder. Dit doe ik door de portretten zo gedetailleerd mogelijk weer te geven, waardoor ze levensecht lijken. Ik maak echter geen exacte kopie van een oorspronkelijke foto, het gaat mij erom dat de eigenheid van de persoon over komt en dat het portret voldoet aan een geloofwaardige ‘werkelijkheid’. Zo pas ik soms omgeving, kleding, haardracht aan en kan ik bepaalde onderdelen grover of fijner uitwerken, dit alles zodat het portret er optimaal uit komt. Het portret beschouw ik als klaar, wanneer ik er zelf zo tevreden mee ben, dat het mij moeite kost om het weg te doen.

Prijs

Op aanvraag

Werkwijze

Bij het portretteren ga ik als volgt te werk:

Een kennismakingsgesprek is de start van het proces. Na de keuze van het formaat en het bespreken van de wensen, volgt een poseer-sessie. Dan probeer ik een persoonlijke indruk te krijgen van het model en maak ik foto’s welke ik gebruik als referentiemateriaal. Vervolgens schilder ik het portret met hoge kwaliteit olieverf in meerdere lagen op paneel (of doek). Ik werk vaak aan meerdere werken tegelijkertijd. Om u een indicatie te geven van de duur, de twee kinderportretten waren na 3 maanden klaar.
Uiteraard houd ik u op de hoogte van de voortgang.

Mocht u zich gedurende het proces zorgen maken over het eindresultaat, deelt u dit dan alstublieft. Dan hoop ik uw zorgen weg te nemen en/of neem ik uw zorg mee als uitgangspunt bij de verdere uitwerking. Zo lever ik aan het eind een werk af dat niet alleen naar mijn zin is, maar waar u ook echt blij mee bent.

zelfportret 2017