palet_nieuwsbrief

Rumoerige tijden

Het zijn rumoerige tijden. Met de nieuwste maatregelen rond corona ligt het maatschappelijk verkeer de komende weken grotendeels stil, dat geldt ook voor het culturele leven. Geen kunstonderwijs, schilderscursus, museumbezoek, rondleiding of kunstenaarsmeeting. Dat is onwennig en heeft ook financiële consequenties, maar biedt ook ruimte om even stil te staan of op te pakken wat is blijven liggen. Zo dus ook weer een update van mij via deze nieuwsbrief, de eerste van dit jaar.

De maand januari bracht het droevige nieuws van het overlijden van Aart Staartjes. Hij werd massaal herdacht. Zo werd ook de uitzending van Sterren op het doek, het laatste tv-interview met hem waarin ik hem portretteerde, herhaald. Zijn zonen deelden het portret via social media.

In de week erna kreeg ik te horen dat ik mijn atelier moest verlaten. Het gebouw zou worden gesloopt. Binnen 3 weken moesten alle kunstenaars eruit. Hoewel ik wist dat dit atelier tijdelijk zou zijn kwam het nieuws onverwachts. Zo een locatie, uitzicht, zoveel ruimte en zo betaalbaar - is zeer zeldzaam. Ik schakelde snel om en zette allerlei lijntjes uit voor een mogelijke nieuwe atelierruimte. Ondertussen legde ik daar nog een laatste hand aan een portretopdracht voordat ik in februari mijn spullen pakte. Helaas bleek het niet mogelijk om op die korte termijn een nieuwe atelierruimte te vinden. Het was dus inpakken en naar huis om daar weer mijn schildersezel neer te zetten. Nu oriënteer ik me vanuit rust op de mogelijkheden.

Ondertussen werk ik aan een portretopdracht en een vrij werk voor de expositie 'Good Looking'. Deze portretkunst expositie is van 9 mei t/m 20 juni te zien in Ruurlo. Naast het werk dat nu nog in de maak is, zal ook mijn zelfportret er geëxposeerd worden.
IMG-20200317-WA0004
facebook instagram