Nieuws

persberichten en publicaties over het schilderwerk van Kim

Hieronder vindt u een link naar (nieuws)artikelen en publicaties die betrekking hebben op het schilderwerk van Kim van den Enden. Bij sommige publicaties, zoals in magazines, is het helaas niet mogelijk om u online door te linken naar het volledige artikel. Voor de andere artikelen en nieuwsbrieven klikt u op de titel om het volledige verhaal te lezen. 

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang uitnodigingen voor exposities, berichten over nieuw werk en andere gebeurtenissen.

Kunstkalender

De Grote Nederlandse Kunstkalender 2022 
Werkpublicatie op 22 augustus in de Grote Nederlandse Kunstkalender van 2022.

Kim van den Enden aan het schilderen

schilderen doet de rest van de wereld even verdwijnen

078MGZN Fleur Hartmeijer voorjaar 2020
Kim van den Enden (29) uit Dordrecht is kunst- en portretschilder. Afgelopen jaar kreeg ze bekendheid onder een breed publiek door haar deelname aan het tv-programma sterren op het doek.

sterren op het doek aart staartjes

Een loerend oog..

De Poorter 
Naar aanleiding van haar deelname aan 'sterren op het doek' een programma van omroep MAX heb ik opnieuw een gesprek met Kim van den Enden, kunst- en portretschilder.

In twee weken Aart Staartjes vastleggen in een kunstwerk: Bloedspannend portret

AD Robin Nanninga 
Onder toeziend oog van een compleet televisieteam schilderde de Dordtse Kim van den Enden (29) Sesamstraatheld Aart Staartjes. Dinsdag is haar kunstwerk te zien in 'Sterren op het Doek'.

Kunstschilderes schittert in sterren op het doek

Dordt Centraal 6-9-2019 
De schilderscarrière van de Dordtse Kim van den Enden, 29 lentes jong, neemt dit jaar een enorme vlucht. Op haar cv prijkt onder meer een zelfportret in het Rijksmuseum en een nominatie voor de Nederlandse Portretprijs

Het is mooi als je werk gezien wordt

De Poorter 
Ze formuleert zorgvuldig als ze praat over haar werk en weet heel goed over te brengen wat haar beweegt. Stadgenote Kim van den Enden (29) is in het nieuws door drie recente nominaties voor haar schilderijen.

Mooi jaar voor Dordste schilder Kim van den Enden

Dordt Centraal 6

Vorig jaar rond deze tijd presenteeerde Kim van den Enden (28) zichzelf voor het eerst aan de buitenwereld als kunst- en portretschilder. In dat jaar is het snel gegaan. Het nieuwste wapenfeit: haar zelfportret krijgt een plekje in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum

Kim van den Enden in het Rijksmuseum, ze kan het zelf nog steeds niet geloven

De Havenloods 5

Vorig jaar rond deze tijd presenteerde Kim van den Enden zichzelf voor het eerst naar de buitenwereld als kunst en portretschilder. Ze werd samen met 111 andere zelfportretten van professionele kunstenaars geselecteerd voor het Weekend van het Portret in Amsterdam. Dit jaar mag ze daar drie prominente plekken aan toevoegen: Museum de Fundatie, Slot Zeist en het Rijksmuseum.

AD Westland 16 september 2018

Op zoek naar mij'

AD Daniella van Bergen 15

"Als negenjarige mocht ik mijn eerste kunstwerk in het dorp exposeren. Ik was echt super trots." En daarmee wist het jonge talent Kim van den Enden wat zij later wilde worden.

Een zelfportret van Kim van den Enden

Kunstenaars opzoek naar hun ziel

Trouw 31

Met een penseel in de hand en de duim onder haar kin kijkt ze haar bewonderaar onderzoekend aan. Welgevormde lippen een een jasje met gedetailleerd patroon verraden zowel authenticiteit als vakmanschap. Dit zelfportret van Kim van den Enden is een van de 112 uitverkoren werken tijdens het weekend van het portret in Amsterdam.

nieuwsbrieven